От х:

Днес в x:

Освободиха младежа, потрошил 18 коли, бил тежко болен

Една от потрошените коли

23-годишният Валентин, който потроши стъклата на 18 лъскави коли в Хасково, е освободен с мярка за неотклонение подписка. Това е решението на наблюдаващия прокурор, съобщи говорителят на районна прокуратура Делчо Лавчев.

Младежът страда от доста заболявания, при това сериозни. Има хипертония, заболяване на мозъка със съмнения за тумор, има и данни за психично заболяване. Според медицинските документи момчето страдало и от повишаване на налягането в мозъка, което е съпроводено със силни болки.

Утре Валентин има насрочен преглед в София от известен доцент. Столичното светило трябва да прецени дали да му бъде извършена мозъчна операция. Всичко това е подкрепено с документи, допълниха от държавното обвинение.

Освен това са назначени две експертизи за установяване вменяемостта на младежа – съдебно-психиатрична и съдебно-медицинска.

Вчера на Валентин е повдигнато обвинение за повреждане и унищожаване на чужди движими или недвижими вещи, по чл. 216 от Наказателния кодекс. За това престъпление законът предвижда наказание до 5 г.

По данни на полицията наказателната акция в неделя е извършена по 8 улици между 7 и 8 часа.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини