От х:

Днес в x:

Министър Андреева откри три отделения в болницата за три милиона лева

Прерязването на лентата

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева откри днес три отделения в държавната болница в Кърджали,ремонтирани и оборудвани за три милиона лева.

Съобразно европейските критерии са обзаведени пет операционни в операционния блок,отделението за анестезиология и интензивно лечение  и отделението за еднодневна хирургия.Средствата са по различни програми,както по трансгранично сътрудничество с Гърция,така и на Министерството на здравеопазването.

На кратката церемония при откриването присъстваха областният управител Бисер Николов,депутати,кметове на общини.

  Бяха наградени с почетни грамоти и плакети хората допринесли за обновяването на най-важните болнични отделения.Сред тях бяха главният архитект на община Кърджали Петя Назърова,строителния надзорник Надя Петкова,изпълнителят на ремонта Фахри Идриз и др.

   Нашите лекари проявяват голямо търпение за да работят в европейски условия.Радвам се ,че министерство на здравеопазването е част от модернизацията на лечебните заведения,които работят добре,като това в Кърджали.Наред с модерната техника мислим и за заплащането на лекарите.Те заслужават заради доброто отношение към пациентите и отзивчивостта, която носят,каза в приветствието си здравният министър.

  Директорът на болницата д-р Тодор Черкезов посочи,че ремонт в тези отделения на болницата не е правен от 35 г.Ново е отделението за еднодневна хирургия където ще се извършват безкръвни операции.То е инвестиции в бъдещето,особено за пациенти с бъбречни заболявания,които изобилстват в региона.Само за супермодерно оборудване са вложени 1,5 млн.лева,посочи д-р Черкезов.

  Имате много активни депутати,затова не можем да откажем нищо на Кърджали,каза министърката по време на обиколка из обновените отделения.

Георги Кулов

Менчето
Питата
Огледът
В новото отделение
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини