От х:

Днес в x:

Бирници-скъпари: Пробутват апартамент в Хисаря за 900 лв на квадрат


Хасковските данъчни удивиха с оферти за продажба на недвижима собственост, иззета от държавата за данъчни и осигурителни задължения. Напук на стагниращия хасковски пазар за жилища, от местния офис на НАП предлагат за продан апартамент в кв. Хисаря на цени близо 900 лв. за квадратен метър. Жилището е 77 квадрата, намира се на култовата улица „Чучулига“, за която самите хисарци казват, че вероятно е правена за каруци, а разминаването на две коли е едно от големите шофьорски предизвикателства на Хасково. Отделно са хроничните оплаквания от липса на вода, проблеми с ел. захранването в квартала, които многократно занимават медиите през годините.

Това явно не се е отразило на данъчната оценка, защото в първата оферта за продан от средата на декември миналата година цената на предлаганото жилище е 67 920 лв. или по 882 лв. на квадрат. Така и не се намира купувач и понастоящем е обявен нов търг със стартова цена от 59 430 лв. или 771 лв на квадрат. Справка с брокери на недвижими имоти в Хасково показва, че жилищата в периферния квартал вървят най-много по 300 евро на квадрат-тоест под 600 лв. и то ако продаваното жилище е тухлено.

Солидните 375 970 лв. са поискани за магазин в Харманли със застроена площ 586 квадратни метра, с рампа и мазе. Предлага се и склад за препарати за растителна защита в хасковското село Конуш за не толкова стряскащите 14 хиляди лева. Складът е на площ от 4 декара. След по-приемливите оферти е лек автомобил Крайслер Вояджър, модел 2006 година, който е оценен на 6 500 лв. Справка в специализиран сайт за продажба на автомобили обаче показва, че подобни машинки от същата година се предлагат и за 3-4-5 хиляди лева, а един завалия продава возилото си за ...11 лв, въпреки обявения пробег под 100 хиляди километра. Заклети шофьори обаче бързо посочиха разковничето на загадката, моделът Вояджър почти повсеместно се предлага с автоматична скоростна кутия, което е невероятно удоволствие за шофиращия и невероятна финансова мъка за стопанина, ако скоростите блокират.

С приходите от продажбите на тези активи ще бъдат покрити частично публичните задължения на досегашните им собственици, уточняват данъчните, които отказаха да съобщят кои са длъжниците. Било данъчно осигурителна тайна.
Подробности по всеки търг – срокове за огледи, за внасяне на депозит и ценово предложение, както и телефон за връзка с публичния изпълнител, водещ продажбата, могат да бъдат разгледани на интернет адрес www.nap.bg в рубриката „Продажби“. От днес вече се организират огледите на обектите за кандидат купувачи.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини