От х:

Днес в x:

В Бадема пъдят бездомни кучета с точилка и чукче за пържоли

Златомира Апостолова разчита на децата си и точилката

Бездомната напаст е достигнала такива размери, че жителите на хасковския квартал Бадема и съседния Поройни се бранят от глутниците кучета с точилка и чукчета за пържоли. Изненадващите „оръжия“ са предпочитани, защото са под ръка и лесни за употреба дори и от деца.

На децата и точилката разчита хасковлийката Златомира Апостолова, която живее на улица Сливница 25. Всяка вечер на прибиране от работа вика дъщерите си на 13 и 14 години да я пресрещат по неосветената улица, въоръжени с кухненските пособия. Ако по случайност на улицата няма кучета, Златомира знае, че ...са в нейния двор. От около седмица бездомниците на улица „Сливница“ си харесали изоставения гараж пред къщата й, където отивали да спят. Преди време пък, 7-8 кучета нахлули в двора посред бял ден и паникьосали децата, които били сами вкъщи. Девойчетата се заключили вътре и не смеели да излязат. Тогава на помощ се притекъл съсед, но майката се опасява, че не може всеки ден да разчита на добронамерени комшии.

Думите на Златомира бяха потвърдени и от останалите по улицата. Подобно, ако не и по-лошо, било положението пред блок 19-ти в кв. Бадема. Всъщност бездомни кучета има в целия квартал Бадема, видяха репортери. Четириногите наистина изглеждат безобидни, но според жителите/особено жителките/ положението се променяло нощем. За защита разчитали или на силно мъжко рамо или на късмет.

Подавали са два пъти сигнал на тел.112, но реакция нямало. Завчера пък Апостолова подала официална жалба до Екопрогрес и община Хасково. Потърсен за становище шефът на Екопрогрес Коста Сарджев сви рамене-не можело нищо да се направи, защото в общината нямало кучешки приют.

Повече подробности за кучетата и хората в Хасково вижте в репортажа по телевизия ЕТВ.

Г.Христов

В района има кучета на всеки метър
Глутниците включват от 3-4 до 10 и повече кучета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини