От х:

Днес в x:

Задържаха митничар и 85 кг стимуланти

Митнически служител и рекордно количество псевдоефедрин са били задържани на граничния пункт Капитан Андреево, съобщиха от агенция „Митници“ . Псевдоефедринът е сред препаратите, широко използвани от фитнес маняците и други спортисти. Той е и прекурсор за производство на метамфетамин. Открит е във влизащ в страната турски микробус, управляван от български гражданин. При съвместна акция на служители на митница Свиленград и ДАНС Хасково, съгласувани с Окръжна прокуратура Хасково, в товарния отсек на микробуса са открити осем кашона с общо 209 720 таблетки с надпис "CIRRUS".

Общото тегло на задържания прекурсор е 84,570 кг. Това е най-голямото количество псевдоефедрин, задържано на българската граница. По случая е образувано досъдебно производство.

Първоначално са били задържани шофьорът на автомобила и митнически служител с инициалите Д. Т., който е бил освободен два часа по-късно, обясниха от агенция "Митници". Окръжна прокуратура няма да иска налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за водача на микробуса.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини