От х:

Днес в x:

Ексмитничарят Киро Сома ужилен с 200 бона

Според комисар Ангел Цанков /вдясно/ полицията не изключва нито една версия

Двама маскирани и въоръжени непознати нападнали и задигнали оборота на обменното бюро на пенсионирания свиленградски митничар Кирил Киризиев по прякор Сома. Официално бюрото е на името на сина му, а Сома се водел охранител. В 21 часа в неделя 64 годишния мъж напълнил в черен сак оборота на чейндж бюрото, а синът му го взел от работа. След пристигането пред жилището им на ул. „Комуна“ бащата слязъл от колата и изчакал сина си да паркира. Точно в това време бил нападнат от маскираните. След като му нанесли няколко удара с палка по главата, те задигнали сака с парите, които били в български левове и валута-предимо евро и турски лири. Първоначално бе обявено, че не е ясно каква сума пари е изчезнала. Сома наистина можел да си позволи да не брои и описва оборота, защото всички пари все пак били негови. Неофициално се споменава сумата от 200 хиляди лева, която бе потвърдена с крайна неохота от ОД на МВР Хасково. Оттам отказаха повече информация с мотива, че случаят е даден на прокуратурата.

След дръзкия грабеж полицията е организирала мащабни заградителни и издирвателни действия, но двамата грабители не са установени. „Учуден съм от нехайството, проявявано от българския бизнес. Не може просто с една торба да носиш такава огромна сума пари при наличието на специализирани фирми за инкасо и охрана“, изрази недоумението си шефът на хасковската полиция Ангел Цанков. Според него се работи по няколко версии. По неофициална информация едната е за инсценировка, заради известно разминаване в показанията на потърпевшите. Синът пък не е пострадал въобще, въпреки че е бил пряк очевидец на екшъна.


Според местните хора бившият митничар Кирил Киризиев е един от най-заможните хора в града. Разкрил е валутното бюро преди три години на възможно най-централното място - срещу оборотното заведение Али Баба, посещавано задължително от всички преминаващи от и за Турция. За три години бързо се замогнал и имал значителна собственост. Малцина местни биха посмели да вдигнат ръка срещу него, твърдят хората. Други обаче смятат, че това е разчистване на сметки от времето, когато Сома е бил митничар на ГКПП Капитан Андреево.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини