От х:

Днес в x:

Платили сме 1 милион лева данъци повече през януари

Шефът на НАП Хасково Петър Кръстев

Един милион 172 хиляди лева в повече, в сравнение с януари миналата година, са събрани в първия месец на 2014-а в хасковския офис на Националната агенция по приходите. Данните бяха съобщени от шефа Петър Кръстев на брифинг днес. За 2014 сумата е 12 234 482 лв.

Постъпленията са предимно от данък общ доход. Едно от обясненията за близо 10-процентното увеличение е обстоятелството, че по граждански договори за последното тримесечие на миналата година данъкът не е бил удържан авансово, а е внесен в началото на тази година.

Постъпленията за 2013-а от данъци и осигуровки в Хасковско са били с около 900 000 лв. в повече, сравнени с предишната година, казаха още от Данъчното. Експертите им обаче все още анализирали данните, до няколко дни щели да са готови с окончателните суми.

В началото на тазгодишната кампания данъчните обявиха, че ще работят без обедна почивка за по-бързото обслужване на гражданите. От НАП напомниха, че в понеделник изтича срокът за плащане на налозите с 5 процента отстъпка. Срокът обаче е само за хората, подали хартиена данъчна декларация, данъкоплатците с електронен подпис имат още време.

Подаването на декларации онлайн набира все по-голяма популярност в региона. 182 физически лица вече са подали годишните си декларации по интернет, юридическите лица са 538.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини