От х:

Днес в x:

„Спартак“ става хасковската „Армеец“ с 1.4 млн. лева

Заради калпавото осветление на хандбалната зала, топката често остава скрита за обектива и състезателките


Хасковската зала „Спартак“ ще претърпи основен ремонт, който ще я превърне в най-модерната спортна база в областния град. Това ще стане факт след изпълнение на спечеления проект за 1 милион 397 хиляди лева към националната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Одобрението на хасковския проект стана факт днес с решение на Министерския съвет.

По проект ще се ремонтират изцяло трите етажа на зала „Спартак“ както и поставяне на топло и хидроизолация по фасадата и покрива. Върху нея ще бъде монтирана и нова гръмоотводна инсталация. Ще се сменят всички дограми.

Основно внимание ще бъде отделено на най-големите зали - по хандбал и бадминтон. В хандбалната зала ще се поставят колонни климатици, изцяло ще се подновят дюшемето и дограмите, ще се направи нова шпакловка и боядисване. Същото, но без климатиците, ще е в залата за ракетния спорт. На боксовата зала в дъното на първия етаж ще се смени настилката. Значителна сума ще глътне ремонтът на тоалетни и съблекални, където ще се постави нов фаянс, ВиК и санитарно оборудване. В залата за тенис на маса на втория етаж ще се подменят настилката и дограмата, ще се шпаклова и боядиса. Санитарните възли там също ще бъдат обновени. Същата матрица ще се приложи и за помещенията на третия етаж, където най-голямото е залата за джудо.

Проектът предвижда подмяна на осветителните табла и електрическите разпределителни табла. Новото осветление е въпиющо за хандбалната зала, където, особено вечер, състезателите трудно виждат топката при характерното за този спорт светкавично разиграване.

До момента Меката на хасковския спорт бе зала „Дружба“, чиято основна зала бе основно ремонтирана преди 6 години с комбинирано държавно и общинско финансиране.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини