От х:

Днес в x:

Реформаторският блок клати феса на управляващите

Меглена Кунева и Найден Зеленогорски /вдясно/ прогнозираха краха на правителството

„В България управлява ДПС, изпълнява БСП, а се облагодетелства Атака“. Това заяви днес Меглена Кунева на пресконференция в Хасково по повод политическата обстановка в страната. Хората от нейния Реформаторски блок не спестиха свирепите си критики към управляващите. Тази коалиция, без коалиционно споразумение, не може да съществува и смятаме, че ще има избори 2 в 1 през май, категорична бе Кунева, визирайки избори за български и европарламент. Колегата и Найден Зеленогорски пък поясни защо правителството ще падне: “Очертава се огромен скандал за Южен поток“, върху който РБ ще акцентира. Този скандал вече разцепил мандатоносителя БСП и тепърва ще взривява българското общество, поясни Зеленогорски. „Южен поток“ е скандал, защото струва 7 млрд лв., а алтернативният Трансадриатически газопровод излиза 3 пъти по-малко - около 2.5 млрд.лв. Освен надутата цена, зрее и скандал с възлагането на обществените поръчки, защото условията са такива, че отрязват достъпа до тях на много големи и доказани компании в бранша“.

„Това правителство трябва да си подаде оставката, ако са нормални. Не можеш да правиш нещо, ако обществената ти подкрепа е 15-20 %“, довърши Кунева. Причината за ниското доверие според нея е, че за 6 месеца власт БСП настигнали ГЕРБ като популизъм, подслушвания, незаконни назначения в съдебната система.

Информационният повод за срещата с медиите бе излезлият ултракритичен доклад на Европейската комисия за положението в България. „Ако не бяхме в ЕС, нямаше да има кой да ни казва тези неща, тази неприятни истини в очите. Срутена икономика, лошо образование и здравеопазване, корупция“, изброи Кунева. Нашите политици държат българският гражданин в неведение за тези неща и по този начин създават една зловредна политическа среда, допълниха от РБ. Те потвърдиха, че имат изградени структури по места, а листите им за евроизборите ще бъдат готови до 25-ти март. Нямат обаче засега листи за сигурните според тях парламентарни избори.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини