От х:

Днес в x:

14 °C

Взрив срина терасата на Благо Ножа

Комшиите изумено обсъждаха какво е сполетяло "Ножа"

Мощен взрив в 6 сутринта паникьоса блок на улица „Софроний Врачански“ № 3 в Димитровград. Наскачалите по пижами комшии с удивление видели, че липсва цяла стена от апартамент на първия етаж, в който живеел известният техен комшия Благой. Той бил познат като една от лудите глави на Димитровград, като заради участие в множество кръчмарски мелета и други инциденти получил красноречивия прякор „Ножа“, което излизаше като фамилия, вместо законното Яковлев. С прякора го знаеха в целия квартал, като дори и приятелите му от детинство не успяха да се сетят за другите му имена. 

Първите версии на кварталната клюкарска агенция бяха, че някой, който има зъб на Ножа, го е гръмнал. В действителност няма пострадали от живеещите в апартамента, уточниха от димитровградската полиция. По непотвърдена информация в жилището са били Благо, съпругата му Мария и големия му син. Всички са живи, здрави и на обяснения в полицията. 

Ударната вълна е дошла отвътре и буквално е издухала иззиданата с итонг тераса. Според пожарникарите бил истински късмет, че стъклената витрина на терасата е била леко закрепена и е пропуснала лесно ударната вълна, вместо да я насочи в обратната посока. За това свидетелстваше и съвсем леко огънатата вътрешна врата на кухничката. Не бе пострадала дори и крушката на лампата, която продължаваше да свети 6 часа след инцидента. Единствената друга щета, освен падналата стена, бе обгорял рафт на кухненския шкаф, където вероятно се е намирал „експлозивът“. Според непотвърдена версия това е бил ...кухненски ароматизатор. Той се нагрял по неизвестни причини и гръмнал. 

Никой от съкварталците обаче не вярваше, че някакъв си „миризлив флакон“ може да издуха цяла стена. Шестваше версията, че старият рибар Благо държал в кухнята рибарски такъми. От гърмящите. Което пък врели и кипели полицаи определиха като глупости. Експлозия от динамит/тротил/амонит би причинила неизмеримо по-големи поражения. 

Като странична последица от инцидента бе подбивът, на който бе взет възрастен мъж от съседния блок, който твърдеше че лично иззидал с итонг терасата на Ножа. Комшиите категорично му заявиха, че митът за майсторлъка му бил вдигнат във въздуха заедно с градената от него тераса.

 

Районът около блока е отцепен, полицията извършва разследване.

 

Г.Христов  

Агенция квартална клюка вкара в оборот невероятни версии
Със сигурност взривът е дошъл отвътре
От рафт на кухнята
Поддалата стъклена витрина пропуснала взривната вълна навън
Обзавеждането в стаята не бе пострадало
Взривът стресира целия блок

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини