От х:

Днес в x:

Взрив срина терасата на Благо Ножа

Комшиите изумено обсъждаха какво е сполетяло "Ножа"

Мощен взрив в 6 сутринта паникьоса блок на улица „Софроний Врачански“ № 3 в Димитровград. Наскачалите по пижами комшии с удивление видели, че липсва цяла стена от апартамент на първия етаж, в който живеел известният техен комшия Благой. Той бил познат като една от лудите глави на Димитровград, като заради участие в множество кръчмарски мелета и други инциденти получил красноречивия прякор „Ножа“, което излизаше като фамилия, вместо законното Яковлев. С прякора го знаеха в целия квартал, като дори и приятелите му от детинство не успяха да се сетят за другите му имена. 

Първите версии на кварталната клюкарска агенция бяха, че някой, който има зъб на Ножа, го е гръмнал. В действителност няма пострадали от живеещите в апартамента, уточниха от димитровградската полиция. По непотвърдена информация в жилището са били Благо, съпругата му Мария и големия му син. Всички са живи, здрави и на обяснения в полицията. 

Ударната вълна е дошла отвътре и буквално е издухала иззиданата с итонг тераса. Според пожарникарите бил истински късмет, че стъклената витрина на терасата е била леко закрепена и е пропуснала лесно ударната вълна, вместо да я насочи в обратната посока. За това свидетелстваше и съвсем леко огънатата вътрешна врата на кухничката. Не бе пострадала дори и крушката на лампата, която продължаваше да свети 6 часа след инцидента. Единствената друга щета, освен падналата стена, бе обгорял рафт на кухненския шкаф, където вероятно се е намирал „експлозивът“. Според непотвърдена версия това е бил ...кухненски ароматизатор. Той се нагрял по неизвестни причини и гръмнал. 

Никой от съкварталците обаче не вярваше, че някакъв си „миризлив флакон“ може да издуха цяла стена. Шестваше версията, че старият рибар Благо държал в кухнята рибарски такъми. От гърмящите. Което пък врели и кипели полицаи определиха като глупости. Експлозия от динамит/тротил/амонит би причинила неизмеримо по-големи поражения. 

Като странична последица от инцидента бе подбивът, на който бе взет възрастен мъж от съседния блок, който твърдеше че лично иззидал с итонг терасата на Ножа. Комшиите категорично му заявиха, че митът за майсторлъка му бил вдигнат във въздуха заедно с градената от него тераса.

 

Районът около блока е отцепен, полицията извършва разследване.

 

Г.Христов  

Агенция квартална клюка вкара в оборот невероятни версии
Със сигурност взривът е дошъл отвътре
От рафт на кухнята
Поддалата стъклена витрина пропуснала взривната вълна навън
Обзавеждането в стаята не бе пострадало
Взривът стресира целия блок

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини