От х:

Днес в x:

Кротка Коледа: Само 3-ма пияни, няма пострадали

Тази година липсваха подобни резултати

Тазгодишната Коледа поставя рекорд по „безаварийност”. Само трима са злоупотребили с алкохол дотолкова, че да минат през хасковското Спешно. Няма пострадали от пиратки и други пиротехники. Няма натровени с храна и напитки. За отбелязване е че няма потърпевши и от ПТП-та.

Броят на пациентите с алкохолна интоксикация пък е 5 /пет/ пъти по-малък от миналата година. При това приетите пияни били от „познатите” на медиците от Спешно. Те се озовавали там с повод и без повод. Прекалили конкретно за празниците е нямало. „Направо не можем да повярваме” с усмивка коментираха лекарите от спешния портал. При липса на действащо изтрезвително в Хасково, пияниците обикновено създават сериозен логистичен проблем. Ако пациентът е само „наквасен” се провежда дезинтоксикиращо лечение изразяващо се в преливане на няколко банки физиологичен разтвор. Ако обаче човекът е направо „усмъртен” се настанява в ОАИЛ за реанимация и наблюдение. Обикновено за един ден натровения си стъпва на краката и го пускат по живо по здраво.

Миналата година имаше два случая на прекалили с алкохол непълнолетни. При такава ситуация се пристъпва към незабавно настаняване в детско отделение, като после се търси връзка с родителите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини