От х:

Днес в x:

1000 лв. за тениската на Гришо, по 400 за блузи на сестри Стоеви

Идол ми е!“. С тези думи собственикът на фирма „ Глобал“ ООД Шенер Сабри наброи с усмивка 1000 лв. за тениска с автограф на най-добрия български тенисист за всички времена Григор Димитров. „Найк“ с подписа на Гришо се разигра на търг в рамките на традиционния Коледен базар в областната администрация с начална цена 300 лева.

В оспорваното наддаване за тениската на любимия на Шарапова, участва и Сефтин Калфов. Той откри наддаването със сума от 400 лв. и вдигна мизата до 800 лв. В крайна сметка обаче трофеят отиде при Шенер Сабри. Тениската на тенис звездата ще краси офиса му.

В благотворителното наддаване бяха пуснати и тениски с подписите на европейските шампиони за девойки по бадминтон сестрите Стефани и Габриела Стоеви на начална цена от по 300 лв. И за двете игра областният управител на Хасково Кадир Исов. За блузата с парафа на Габи Стоева Исов загуби битката срещу представител на фирмата „Волф Милениум“ Павлин Митев, която я спечели за 400 лв.

Временният областен управител Кадир Исов обаче успя да се пребори за подписаната от сестра й Стефани тениска, която успя да купи за 400 лв.

Докато вървеше наддаването, директорът на Спортното Генчо Генев, чиито възпитаници са и тримата именити спортисти, ги представяше и изостряше апетитите за атрибутите.

Като част от благотворителната изложба-базар, която беше подредена в зала “Марица“, бяха продадени и 8 картички по 50 лв. с подписа на Гришо. Красотите, излезли изпод ръцете на децата и гимназистите от 26 училища в Хасковски регион, изчезнаха от щандовете буквално за минути.

Благодетелите, които си напазаруваха прекрасните ръкоделия и Коледни вкусотии, приготвени от възпитаниците на гимназията по туризъм, напълниха 6 кутии с банкноти.

Коледният благотворителен базар събра общо 5047 лв.  Това е най-голямата набирана досега сума от традиционния базар, който вече има 4-годишна история, съобщиха от администрацията на областния управител. Тя ще бъде разпределена по равно между 7-те социални домове в областта, като всеки един от тях ще получи дарение в размер на 721 лв.

На 2-ти декември дарението ще бъде предадено на трите дома в Хасково - ДДЛРГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Дома за медико-социални грижи за деца и Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“. Децата ще получат и вкусни изненади – торти и лакомства. Парите ще връчи на директорите на социалните заведения зам.- областният управител Иван Станчев. 

На останалите домове в областта – в Димитровград, Свиленград и Ивайловград, сумата ще бъде преведена по банков път.

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини