От х:

Днес в x:

Националното сдружение на общините заседава днес в Димитровград

Управителния съвет на НСОРБ заседава днес в Димитровград

Последното за годината заседание проведе в Димитровград днес Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. То се състоя в следобедните часове в залата на втория етаж в Общината.

Сред обсъжданите предварително залегнали в дневния ред 11 точки бяха тези за предложения за изменение на закона за движението, закона за кадастъра и имотния регистър, изменения на административно- процесуалния кодекс.

Предложения за подпомагане на общински болници в отдалечени рискови райони през идната година бе една от залегналите в дискусиите точки.

Фонд за регионално развитие в партньорство с държавата са успели да стартират от Националното сдружение, отчетоха на срещата кметовете.

"Надявам се този фонд да проработи и да има ефекта, които очаквахме", сподели кметът на Пазарджик тодор Попов, който е председател на НСОРБ.

Той заяви още, че годината не е била от добрите за Общините в България. Има и някои окуражаващи факти все пак, посочи Попов. След тях, договорката с държавата за по-добри финансови параметри. Председателят на УС на НСОРБ благодари на Димитровград за домакинството.

На срещата кметовете на общини представиха и отчет за свършеното през 2013 година, както и подкрепата по подготовката на общинските бюджети за 2014 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини