От х:

Днес в x:

Чистка в ДАИ-Хасково: Шефът и 4-ма инспектори уволнени

Антон Ставрев потвърди, че вече няма да посочва пътя на ДАИ Хасково

Шефът на ДАИ Хасково Антон Ставрев е отстранен от поста във вторник, заедно с още 4-ма инспектори на Автоинспекцията, научи Haskovo.net. Чистката е осъществена под благовидния предлог за структурни промени. ДАИ-Хасково от отдел става дирекция и специално шефската длъжност ще подлежи на конкурс. Старият щат на Ставрев е съкратен. Няма яснота обаче защо са били уволнени едни от най-опитните и с добри резултати инспектори Димитър Попов, Георги Вълев, Йордан Панев и Недялко Господинов. С което щатът на ДАИ Хасково се орязва от 21 на 17 въпреки, че последните трима директори непрекъснато се оплакваха от липса на достатъчно хора за полева работа. Районът е свръх натоварен понеже поема целия пътникопоток на входа на ЕС. 

Потърсен за коментар, Антон Ставрев потвърди, че е жертва на структурната реформа в системата. Няма проблеми да се яви на конкурса, но още не бил решил дали ще го направи. Най-вероятно скоро ще застане на "Стената на славата" от бивши шефове на ДАИ-Хасково/сн.3/.

До провеждането на конкурс начело на ДАИ Хасково застава Петър Димитров от Любимец. По първоначална информация, негов заместник е Димо Христозов от Свиленград. Самият Христозов обаче любезно ни поправи-не е заместник, просто редови инспектор. В ДАИ няма заместници, а най-старшия си остава Венелин Сапунджиев. Самият Димитров пък не бе открит на работното си място. Секретарката ни уведоми, че е бил по работа в областна администрация, както се оказа впоследствие - при зам.-областния Иван Станчев. Новият шеф е симпатизант и член на БСП от далечната 1979-та година. От 11 години и 4 месеца работи в системата на ДАИ-Хасково, основно като полеви инспектор, както е видно от сн.6.

Г-н Димитров подчерта, че е временно на директорския пост до провеждането на конкурс, но не повече от 6 месеца. Не отговори дали ще се кандидатира за постоянно шефство и заяви, че поне на него още не му е известна датата за директорския конкурс. 

Г.Христов

Димо Христозов бе спряган за заместник, но заяви че е само инспектор
Стената на славата от бивши, ще се увеличи
Най-старшият Сапунджиев водеше днешният изпит по АДР
Петър Димитров като шеф
...и в предишното си амплоа като редови инспектор
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини