От х:

Днес в x:

Нов хит в Германия: Татуирай баба си

снимки: личен архив Димо Бойчев

Нова мода заля Германия. По-ексцентричните немци, които обичат да експериментират и са фенове на татусите, стигат буквално до крайности в желанията си. Ако до скоро ултра хитът бяха всевъзможни надписи от имена до популярни латински сентенции или изписани на арабски мъдрости, то напоследък шеметните фенове все по-често искат на различни, подходящи за целта места, разбира се, да им бъдат „избродирани“ с мастило портрети на техни близки и роднини.

За подобен случай разказа един от най-добрите татуисти на България - хасковлията Димо Бойчев. Димо живее от известно време в Германия и вече е един от най-популярните бодиарт майстори там.

На последното си за годината участие в престижната татунадпревара в Офенбах, на 7-ми и 8-ми декември, попаднал именно на желаещ татуировка на роднина, дори на двама.

Тийнейджърът, когото Димо трябвало да рисува, решил да татуира на бедрото си черно-бели потретите на баба си и дядо си, които много обичал и уважавал. Донесъл им снимките и работата започнала.

За регламентираното време от 6 часа татуистът успял да изработи само портрета на дядото, а този на бабата завършил в контур. Баба ти на бедрото ще е изцяло готова още преди Коледа, обещавл Димо на момчето.

Въпреки, че цялостната картина не била довършена, заради майсторлъка си хасковлията грабнал 2-то място в раздела за „черно-бяла“ татуировка и дори успял да се пребори в надпреварата с още 100 участници за третото място за „най добра татуировка за деня“. Въпреки, че буквално на косъм се разминал с голямата награда, Бойчев е доволен от състезанието в Офенбах. А равносметката му за годината е 6 награди от престижни състезания - 2 първи места, 3 втори и 1 трето.



М. Манолова





Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини