От х:

Днес в x:

Проф. Божидар Димитров:Партия ПОМАК трябва да се забрани

С учредяването на партия „Помак” са грубо нарушени българските закони. Това заяви по Радио Пловдив директорът на НИМ проф. Божидар Димитров. 

С остро възклицание „цялата тази пасмина трябва да бъде арестувана”, той призова ДАНС да се намеси незабавно и да, цитирам „вкара в затвора” организаторите на новата организация, която бе учредена в неделя в Пловдив. 

Божидар Димитров бе категоричен, че това е партия на етническа основа, която цели разцепването на целостта на държавата и затова трябва да бъде забранена. Той отправи към компетентните органи и въпроса за финансирането на формацията, която, по думите му, дори настоява за смяна на столицата на България от София в Пловдив. 

Надявам се ниският интелектуален капацитет на организаторите в лицето на пчеларя Ефрем Моллов и другите около него да им донесе минимална изборна подкрепа – не повече от малко над стотина гласа, добави възмутено проф. Божидар Димитров. 

В неделя 51 души, при изискваните от Закона минимум 50, учредиха в Пловдив Инициативен комитет за създаване на партия «Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура» - ПОМАК. Учредителите се обявиха за нов политически модел в България, основан на пряка демокрация и силното гражданско общество. Повечето от присъстващите в „Новотел”-Пловдив се самоопределиха като помаци. Това обаче не е етническа и религиозна партия, заяви един от учредителите Ефрем Моллов. 

Новата формация се разграничава от партиите на статуквото, иска нов политически модел в страната, мажоритарни избори, и намаляване броя на депутатите. Основната и цел е обединение на хората, укрепване на държавността, защита правата и свободите на всички български граждани, безплатно и достъпно образование и здравеопазване, подчерта Ефрем Моллов. 

По думите му, прехода в България ще приключи, когато „ПОМАК” вземе властта в България.  

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини