От х:

Днес в x:

Висулки от шишарки под найлон - хит на Коледния базар

Тръгна голямото пазаруване за Коледа. В Хасково от днес вече се напълниха и сергиите на Коледния базар.

Още в първия работен ден на декември търговците подредиха под найлоните стоката - от коледни елхички през шапки до играчки за децата и украса.

Малко примитивен, но пък много пъстър е и тазгодишният базар. Но естетиката и да е на нула, еуфорията по празниците компенсира за доброто настроение.








67 търговци участват в базарното изложение. Условията са непроменени от миналогодишните. Разрешителното за търговията им струва 20 лв. , а кв. м. търговска площ - 0,55 лв. на ден ден.


На базара има за всекиго по нещо. Пластмасовите елхички, които все повече изместват живите коледни дървета, са на най-ниска цена от 18 лв, за прилична височина. На 13 места в града пък е разрешено търгуването с живи елхички - на мостовете до „XXI век“ и между театъра и Бизнесцентъра. Ще има и по крайните квартали – "Веспрем", в кв. "Орфей", в кв. "Бадема" и на кръстовището на "Илинден" и "Освобождение".


Истински хит на базара сред украсите за дърво са висулките от шишарки, представляващи снежни човечета на ски. Сергиите с подаръците и аксесоарите са разположени традиционно по бул. "Сан Стефано", по алеята между сградата на общината и пл. "Свобода", има маси и пред Регионална библиотека "Христо Смирненски", както и до читалище "Заря". Площад „Атлантически“ тази Коледа остава празен откъм найлонови сергии.

Забавните играчки за елха естествено веднага привлякоха погледа на малчовците, които в мразовития вторник бяха с майките си, нетърпеливи да открият голямото коледно пазаруване. Цената им е 3 лв. за брой.

Базарът ще бъде закрит чак на 8 януари.


haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини