От х:

Днес в x:

Търсят 400 берачки на ягоди за Испания

Коста Костов (в средата) от Регионланта служба по заетостта

400 души се търсят за бране на ягоди в Испания, съобщиха от Регионалната служба по заетостта в Хасково.

Желаещите трябва да са жени на възраст от 25 до 40 години. Опит в полската работа е предимство. Освен това кандидатките трябва да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд.

Брутното заплащане на ден е 39,4 евро, а след удръжките пада на 38,08 евро. Работно време е 6,5 часа на ден. Транспортните разходи се удържат от заплатата. Настаняването е за сметка на работодателя, но берачките ще трябва сами да си плащат храната.

Заявления за работата се подават до 20 декември. Одобрените по документи ще се явят на интервю, което ще се проведе в два града в страната – в Хасково и Разград между 13 и 17 януари.

На брифинга стана ясно още, че броят на безработните в областта за октомври се е повишил с 0,6 пункта в сравнение с предходния месец, т.е. 613 човека са новорегистрираните. В края на миналия месец безработните са били 13,3%. Най-ниска е безработицата в Свиленград – 9,6% от регистрираните, а най-висока е в Симеоновград – 30,5%, сочат данните. Трайно безработните, които са регистрирани в Бюрото по труда повече от година, са 4283 човека. През октомври на работа пък са постъпили 603 души.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини