От х:

Днес в x:

Мъж е задържан за стрелбата в Париж

Полицията в Париж задържа тази вечер мъж за нападенията във френската столица, предадоха световниците информационни агенции.

По-рано полицията разпространи снимка на издирваното лице и именно след обаждане на хора, които са го разпознали е извършен арестът.

Съобщава се, че задържаният има голяма визуална прилика, а изследванията до този момент показват, че ДНК съответства с взетите по-рано проби от местопрестъпленията.

Вчера бе опровергана информация, че е арестуван извършителят.

Издирваният откри огън в офиса на левичарския вестник „Либерасион", както и в централата на банка „Сосиете женерал" в Париж, съобщава "Ройтерс".

Стрелецът рани сериозно фотограф от вестника в офиса, намиращ се в централната част на френската столица, а в банката произведе три изстрела, без да рани хора. Централата на банката се намира в покрайнините на Париж, 10 км западно от центъра.

Освен за горните две нападения, той е отговорен също така и за въоръжена атака в офиса на новинарския канал BFMTV в петък. Тогава той изпразни патронника си в зоната на рецепцията, като заплаши един редакторите, че следващия път няма да му се размине.

Предполага се, че заподозреният е на възраст между 40 и 45 години, с гола глава и наднормено тегло. Снимката на нападателя е свалена от охранителните камери на телевизията BFMTV.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини