От х:

Днес в x:

Сменено е цялото ръководство на Фонд ”Земеделие”

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" е освободил цялото ръководство на фонда на извънредно заседание късно снощи. Днес животновъди ще блокират границата.

Новият изпълнителен директор е Мирослав Николов, а Младен Тимчев, Николай Дачев, Атидже Алиева-Вели и Виолета Александрова са назначени за заместник-изпълнителни директори, съобщи БНР.

През фонд "Земеделие" минават всички европейски пари за земеделие, не е изненада.

Преди седмица се появи информация за подадени оставки, но тогава от Министерството на земеделието категорично отрекоха.

Досегашният изпълнителен директор на фонда Васил Грудев остана на този пост само три месеца, като смени също така изненадващо подалия оставка Румен Порожанов.

Мирослав Николов е роден на 23 май 1974 година. Завършил е право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Започва професионалната си кариера като юрисконсулт в Държавен фонд "Земеделие" като част от юридическия екип, работил по програмата САПАРД и Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година. През 2009 г. е назначен за главен юрисконсулт.

Година по-късно става началник сектор "Обществени поръчки" в правния отдел на ДФ "Земеделие", а от лятото на 2011 г. е главен секретар на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Животновъди блокират ГКПП "Капитан Андреево"

В знак на протест срещу политиката на правителството в сектора, животновъдите планират едночасова блокада по обед на българско-турската граница при пропускателен пункт "Капитан Андреево".

Фермерите протестират, защото са получили 40-45% от субсидиите вместо обещаното от правителството изплащане от 70%.

"Това, което го правим, е крайна мярка. Не виждам от това по-крайна мярка какво трябва да направим, за да бъдем чути", заяви животновъдът Петко Налбантов.

Преди дни десетки полицаи с щитове се изправиха срещу недоволни животновъди и спряха протеста им. Около 80 коли със стотици фермери бяха отбити на магистрала "Тракия" по пътя им за София. Преди това те влязоха в сблъсък с полицията край с. Труд, надхитриха униформените и блокираха Карловско шосе.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини