От х:

Днес в x:

Кметът прави общинска телевизия

Да бъде създадена общинска телевизия предлага в докладна записка до ОбС-Хасково кметът Георги Иванов. Той мотивира това предложение с „необходимостта от по-голяма информираност и по-обстойно запознаване на гражданите с дейността на органите на местното самоуправление“. За целта градоначалникът предлага създаването на ново общинско предприятие „Хасково-ТВ“, второстепенен разпоредител с бюджетни средства, което да се състои от 9 души. Съставът включва един директор, по двама оператори, репортери и монтажисти, един специалист по излъчване и един рекламен мениджър.

Според сметките на кмета издръжката на телевизията ще струва над 100 000 лева годишно. Отделно от това трябва да се направят разходи за регистрация, лиценз, закупуване на необходимата апаратура и оборудване на стойност малко повече от 37 000 лева. Средствата ще са от собствените приходи на община Хасково.

Според кмета общинската телевизия ще може да акумулира и външно финансиране под формата на реклами и платени репортажи до 50 процента от бюджета си.

Към докладната записка е приложен за одобрение и Правилник за управление и организация на новото общинско предприятие. От него става ясно, че кметът ще назначава директора, репортерите и останалия персонал. Общинската администрация пък ще подпомага и контролира дейността на телевизията.

Общинският съвет в Хасково още през декември 2012 бе гласувал решение са създаване на общински медии – телевизия, вестник , радио. С решението бе възложено на кмета да проучи възможността за създаването им.

Любопитно е, че някогашната общинска медия РТВЦ Хасково бе закрита по настояване на Георги Иванов с мотива, че е губеща.

Haskovo.net



Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини