От х:

Днес в x:

3 °C

Край с Рекординг. СЕМ ги заличава по тяхна молба

Телевизия "Рекординг" спира излъчване

Хасковската кабелна телевизия Рекординг изчезва от пазара по решение на съвета за електронни медии /СЕМ/. С решение №190 от 24-ти септември СЕМ заличава регистрацията за телевизионна дейност на „Рекординг“ ООД, както и програма „ТВ Рекординг“ с общ политематичен профил. Разпореждането на СЕМ изисква от октомври кабелните оператори да спрат разпространението на телевизията по своите съобщителни мрежи.

Цялата процедура е стартирана по искане на управителя Кирил Вълчев. Заявлението за прекратяване на дейността е внесено на 4 септември, като към него е приложен протокол от Общото събрание на съдружниците. Пред Haskovo.net Вълчев обясни, че пристъпва към закриването, понеже телевизията е губеща. Новинарските канали на кабеларките винаги са били губещи, но се компенсирали от приходите от такси на абонати. Последната кабелна мрежа на Рекординг обаче е била продадена преди малко повече от година, с което постъпленията секват, а разходите на телевизията остават. Вълчев бе категоричен, че рекламата не може да покрие дори малка част от тези разходи. Просто местният бизнес не иска да се харчи. Съдбата на журналистическия екип на „Рекординг“ остава неясна. Опитът ни да установим контакт с програмния шеф Маринела Филипова бе неуспешен. Изразяваме готовност да публикуваме и нейното мнение.

Спирането на Рекординг означава край на една от най-старите и престижни медии в града и първата кабелна телевизия на Хасково. Регистрирана е през 1993-та година, излъчва новини от 97-ма. В значителна част от тези 2 десетилетия, „Рекординг“ се конкурираше с местния „Юниън Телевижън“, които също поддържаха новинарски канал. Той обаче спря през 2004 година. Рекординг се оказаха по-издръжливи. През годините медията на два пъти преустановяваше дейността си за кратко, но винаги се изправяше на крака, било с друг екип или друг шеф. Собственици неизменно оставаха Кирил Вълчев и Господин Чонков. Желанието им за прекратяване на регистрацията обаче означава истински край. Формално той ще настъпи след изтичане на 14-дневния срок за обжалване на решението пред ВАС. Срокът тече от датата на уведомяването.

Само преди месец съществуването си прекрати и друга традиционна медия за града - вестник „Новинар юг“, с над 20-годишна история зад гърба си.
С което медийният пазар в Хасково се сви непропорционално, на фона на 80-хилядното население. За местните проблеми остава да говорят само 1 радио /Дарик-Хасково/, 1 вестник/“Хасковска Марица“/, 1 телевизия /ЕТВ/ и информационни сайтове Haskovo.net,  Haskovo.info и хасковската секция на Dariknews.bg.
Извиняваме се на многобройните сайтове тип свежо.нет.

Любопитното е, че много по-малки градове от Хасково поддържат значително по-голяма медийна конкуренция. В съседния Кърджали например /43 хил.души/ за осведомяването на хората се грижат 3 всекидневника и един седмичник, 1 регионална телевизия и един офис на националната СКАТ. Вестниците си поддържат и сайтове.
2 радиа, 1 телевизия, 2 вестника и 5 сайта има в сходния по размери Пазарджик. В Перник пък има 20( ! ) информационни сайта, 2 вестника и един медиен канал.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини