От х:

Днес в x:

Главният на МВР настанява бежанци в Харманли

Светлозар Лазаров ще открие бежанския център в Харманли

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще настани първите бежанци във временният център в Харманли. Той ще се помещава в старите казарми в града на Белоногата. Центърът трябва да разтовари отдавна надхвърлилите капацитета си домове в Любимец и Пъстрогор. Първоначално, идеята бе в Харманли да има палатков лагер, но впоследствие новото правителство се отказа от нея. Бе проведен спешен ремонт на сградният фронт, буквално до вчера екипи на ВиК връзваха питейни водопроводи и оправяха канализацията към помещенията. Доставени бяха 50 фургони, които да приютят поне 150 бежанци.

В 14 часа днес в новопригодените обиталища ще се настанят първите бежанци, предимно сирийци. Идеята е там хората да прекарват кратко време, около седмица и после да получат статут.

Харманлийци дълго се противяха на това решение, като недоволството им бе поведено дори от кметството. В града бе организирана подписка, в която се включиха стотици жители, но нито един от администрацията не се подписа. В крайна сметка бежанската инвазия стана факт.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини