От х:

Днес в x:

Блокадата падна, шофьори се млатят кой да мине пръв

Магистрални търговци

Двама турски шофьори се сбиха минути след вдигането на блокадата на Капитан Андреево, съобщиха за Haskovo.net очевидци на мелето. Според тях изнервените водачи се спречкали за място на плаца и размахали юмруците. Ръкопашният бой бързо бил спрян от граничните полицаи, които успели да се намесят преди положението да стане неудържимо. Малко след схватката двамата нерваци вече разговаряха почти приятелски, допълниха нашите източници.

Тридневната блокада на българо-турската граница официално приключи днес в 14 часа. Все още няма информация за постигнатите споразумения между двете страни. Продължителният престой край пътя обаче изнерви до крайна степен и български, и турски шофьори. Те се оплакваха че дори няма къде да отидат до тоалетна. Заради дългия си непредвиден престой много от тях бяха привършили хранителни си запаси, а други са останали с по няколко евро в джоба.

От ситуацията се възползваха находчиви търговци от Харманли, които завъртяха търговия по магистралата. Търговците с нюх тръгнаха с бусче по опашката от тирове, за продават храна и напитки.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини