От х:

Днес в x:

Декодерите за цифровата изкупени, чакат зареждане

Това е единственият модел декодер, останал в хасковските магазини

Декодерите за цифрова телевизия в хасковските магазини са свършили, алармираха читатели на Haskovo.net. Някои от останалите без TV безуспешно обикаляли града в търсене на устройството.

Проверка на Haskovo.net показа, че наистина в повечето магазини за техника декодерите липсват. Устройства има в търговска верига „Зора“, в която може да се получи и срещу ваучер. Цената му за свободна продажба обаче е 59.90 лева.

„Очакваме всеки момент зареждане, ще получим и други модели. Има устройства и по 40-45 лева“, обясни управителят на „Зора„ в Хасково Мирослав Милушев.

В другата голяма верига за техника - „Техномаркет“ декодерите бяха свършили. „Очакваме зареждане в петък“, съобщи управителят Иван Калинов. Според него устройствата са свършили поради навика на българина да оставя всичко за последния момент.

В „Техномаркет“ не регистрират засилено пазаруване на нови телевизори. Поради непрекъснатото падане на цените обаче вече излизало на сметка да се купи съвременен приемник. Тази сутрин например клиенти искали да купят евтин телевизор, но трябвало да купят и декодер. Цената на стария модел плюс декодера била с 30-40 лева по-ниска от 24-инчова плазма. Сравнението на цените било в полза на прогреса и клиентите си тръгнали с плоския приемник, като при това си спестили ново обикаляне на магазините за декодер.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини