От х:

Днес в x:

Градят три тоалетни в димитровградските паркове догодина

Тоалетни са нужни в парковете най-вече заради децата, обоснова се Монева

Тоалетни да бъдат изградени в трите димитровградски парка - "Марица", "Вапцаров" и "П.Пенев" одобриха със свое решение вчера общинските съветници от Димитровград.

Докладната, внесена от Калинка Монева /Да за Димитровград/ предизвика спорове и дискусии, свързани с наболелия въпрос за намирането на нужните финансови средства. Мотивите на Монева са, че в парковете липсват подобни места, които да посещават деца и възрастни.

Вносителят не бе посочил каква точно сума е необходима за направата на съоръженията, които се предвижда да имат чешми, умивалници и предверия. Добавено бе само, че средствата трябва да се заложат в бюджета за 2014 година.

"Не е ли по-лесно да сложим химически тоалетни, вместо да правим проекти и да присъединяваме съоръженията към ВиК- мрежата", попита риторично кметът Иво Димов. И добави, че по груби сметки всяка от тоалетните ще струва на бюджета по 50 000 лв.

Дискусия за тоалетните в трите парка се оформи в Общинския съвет

За наличието на подобни места по нужда се застъпиха колегите на Монева -Иво Георгиев и Диян Георгиев. Спорът стигна до детайли, свързани със специфичната работа на ВиК и други фирми, ангажирани евентуално със строежа. Накрая докладната бе одобрена с гласовете на 22-ма съветници, един гласува "против", а други 10 - "въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини