От х:

Днес в x:

„Климент“ участва в световен рекорд

Ентусиазираните малчугани на "Климент" спортуваха за здраве

Близо 300 деца от началния курс на хасковското ОУ “Климент Охридски“ участваха в поставянето на световен рекорд днес – най-голям брой хора, които по едно и също време спортуват. Той е по програма „Сладка минутка за спорт“, която е щатска инициатива. Целта е хората и най-вече децата да отделят всеки ден по няколко минути за физическа активност, като борба срещу затлъстяването. Янките имат огромен проблем с наднорменото тегло, който рано или късно прихващат и техните поклонници. Като нас.


По едно и също време днес /10 ч/ над 3 хиляди души в България, от училища, предприятия и фирми са се посветили на фитнес петминутка. Толкова са тренирали и в Австралия и поне 7 пъти повече в щата Вирджиния, от където е тръгнала идеята. Резултатът, който се очаква да стане ясен по-късно през деня, ще бъде вписан в книгата на Гинес, ако разбира се, има рекорд. Участниците са сигурни, че ще има.


В Климент фитнес петминутката представляваше нещо като спортна аеробика, която в един момент еволюира в танци. Видимо забавляващите деца изразходваха за 5 минути повече енергия, отколкото чиновник за цяла година. Искаха и още, но трябваше и да се учи. Някои класни обаче се навиха да продължат активността в клас.
За доста страни инициативата ще приключи още днес. Климентовци обаче са навити да правят това всеки ден по 5 минути.


Нещо като едновремешната физзарядка преди часовете, която бе захвърлена като остаряла, че и комунистическа приумица при идването на демокрацията.

Г. Христов

Фитнес петминутката продължи повече от 5 минути
Участваха над 300 деца

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини