От х:

Днес в x:

Заразно: Пак трeтокласник минира училището си

Възпитаниците на димитровградското школо си имат ново занимание-да поставят бомби

9-годишно момченце от 3 клас на ОУ“ Пенчо Славейков“ в Димитровград е подало сигнала за бомба в школото преди два дни. Училището се оказа „минирано“ около 20 часа във вторник. Претърсването на показа нищо. Това бе втората бомбена заплаха в същото училище след случая на 6 март. Тогава автор отново бе деветгодишен възпитаник на школото. И тогава не бе открито нищо, но понеже сигналът бе през учебно време, последва масова евакуация на децата.
Вторият бомбаджия е различен от първия, но пък е от неговия клас, каза директорката на най-заплашваното димитровградско училище Снежана Ангелова. „Така става, когато има усещане за безнаказаност“, лаконично коментира тя. Полицията наложила глоба на родителите на първия бомбаджия, но тя била оспорена в съда и паднала, въпреки че извършителят бил категорично установен. Звънял на 112 от собствения си мобилен телефон.

Сегашният „терорист“ искрено се разкаял за постъпката си. Пред полицията хлапето направило признание, че без да има мотиви позвънило на спешния телефон. Не осъзнало последствията. Обясненията са снети в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая.

В училището момченцето имало репутацията на добро дете, дори душичка и досега не се било отличавало с провинения. Сега със сигурност ще понесе санкция, но каква, ще реши педагогическият съвет.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини