От х:

Днес в x:

Сътрудничеството между местните власти обсъжда в Норвегия Иво Димов

За Норвегия заминава кметът Иво Димов утре

За Осло, Норвегия ще пътува утре кметът на община Димитровград Иво Димов. До 22 септември той ще участва в семинар, където ще се обменят добри практики между България и Норвегия.

Визитата е в рамките на проекта "Укрепване капацитета на НСОРБ и българските общини чрез сътрудничество с местните власти в Норвегия", който се осъществява с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм.

От пресслужбата на Общината поясниха, че целта на посещениято е да укрепи капацитета на Националното сдружение на Общините в Република България в диалога с централната власт чрез обмяна на опит и практики с Норвежката асоциация на местните и регионални власти.  

На форума ще бъде представен Северния модел за социален диалог между профсъюзите и правителството, опита и възможностите за законодателни инициативи и участието на двете асоциации в подготовката на стратегически документи.

Предвидена е дискусия, свързана с темата за изграждане на устойчив диалог между общините и централната власт.  Българската делегация ще посети Министерството на местното самоуправление и социалното развитие и Парламента на Норвегия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини