От х:

Днес в x:

Инженерът Кючуков повече ветеринар от ветеринарите

Инж. Кючуков от времената му като кмет на Любимец

Инженер Янко Кючуков, екскмет на Любимец, удари в земята трима дипломирани ветеринари с общо над 50 години стаж, като ги би на конкурса за шеф на хасковската агенция по храните.


Мястото е вакантно след изненадващото уволнение на титуляра д-р Христо Вълчанов през юли. За обявения вчера конкурс в София се явиха 4-има кандидати. 3-има от тях са от системата - сегашният временен шеф на Агенцията д-р Марияна Шумова, дългогодишният началник на ветеринарите в бившето ДВСК д-р Владимир Хърсев и друг ветеринар, д-р Данчо Наков. Шумова работеше години наред в граничния ветеринарен контрол. В писмената част на изпита, кандидатите трябваше да доказват знания как функционира системата на БАБХ и дали са наясно с българското и европейско законодателство в сферата.


Макар че никога не е работил в тази система, Янко Кючуков има най-висока оценка - 4.75 на писмения изпит. На второ място е класирана Мариана Шумова с 4.20. Другите двама кандидати са били „скъсани“-Хърсев и Наков са изкарали оценка под 4 и по регламент не се допускат до устната част. Интервюто е било днес, резултатите ще станат ясни по-нататък, но има и законов срок за обжалване, поясниха от БАБХ. Новият шеф на хасковската служба вероятно ще стане окончателно ясен през следващата седмица.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини