От х:

Днес в x:

След две десетилетия:„Новинар юг“ спря да излиза

Собственикът Божидар Грозев

Най-старата частна медия в Хасково след 1989 г. - вестник „Новинар юг“ от днес прекратява отпечатването си. Всъщност вестникът не излизаше от началото на август, но обяснението бе, че служителите му са в обичайния летен отпуск. Днес, вместо зад компютрите, колегите оформят трудовите си книжки. Изданието ще остане в електронен вариант, но не е ясно кой ще го поддържа след напускането на журналистите. Не пожела да внесе яснота и собственикът Божидар Грозев, който лаконично приключи телефонния разговор с „Не коментирам“.
Сред витаещите в града версии е и тази, че става въпрос за временно спиране, до намирането на финансиране. После изданието ще бъде рестартирано, възможно е и под друго име. Според други това е окончателно хвърляне на бялата кърпа.

„Новинар юг“ бе на пазара повече от две десетилетия. Вестникът е една от първите частни медии в Хасково, която замени официозите „Шипка“ и „Хасковска трибуна“. Дълги години се считаше за водещ източник за новини и събития за град Хасково и региона. Дори в моменти на колебания в тиражите, изданието имаше репутация на сериозна и авторитетна медия.
Вестникът се считаше и за ковачница на кадри, които впоследствие се изявяваха успешно в журналистическия бранш.

Колапсът се дължи колкото на свития медиен пазар в Хасково, толкова и на общото отстъпление на печатните издания в конкуренция с електронните, а отскоро и с интернет медиите, дадоха своето обяснение бивши и настоящи кадри на вестника.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гого
    0 0
    10:49, 14 сеп 2017
    Най вече оттеглянето на г-н Евлогиев

Случаен виц

Последни новини