От х:

Днес в x:

Разчистиха от канабис оранжерия на криминално проявен

 

Полицията удари група за отглеждане на оранжериен канабис в любимешкото село Оряхово.

Униформените от РУП-Свиленград и ПУ-Любимец действали по сигнал на 20 август. При претърсването в двора на дома на 53-годишен жител на селото те се натъкнали  на упойващите стръковете, грижливо подредени под полиетиленов навес.

Преброени и иззети са общо 58 растения. Те били гледани като за изложба с перфектна височина от 90 см. до 240 см., грижливо подредени в редове. Стръковете били дири прясно полети и завързани с връв, за да не се пречупват стеблата. Встрани от тях в оранжерията са открити и 12 стръка канабис с приблизително същите размери. Отскубнатите растения били вече почти изсушени. Извършено е претърсване и в къщата, където в стая е намерен малък стрък суха маса канабис.

При акцията са задържани двама души, познати на органите на реда. Като собственик на канабисовите растения си признал 25-годишния син на собственика на имота, който имал и предишни регистрации за хулиганство. Той ги отглеждал заедно с 27-годишен мъж от Ардино, който му е бил на гости от около два месеца, също привикван преди за разпити в полицията.

Двамата са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, а случаят е докладван на Районната прокуратура в Свиленград.

haskovo.net

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини