От х:

Днес в x:

Цепят парцели от Кенана и Ямача за заведения

Два парцела в парковете Кенана и Ямача ще бъдат отдадени под наем за 10 години, общината в Хасково насрочи конкурсите за 2 септември. В началото на главната алея на парк Кенана се дават 750 квадратни метра площ, с възможност за поставяне на временна постройка от 150 квадрата – 20 процента от общата площ. Първоначалната наемна цена е 750 лева без ДДС на месец, но през зимния период наемателят може да плаща 10 на сто от нея. Или пък по 3 лева на квадрат от заведението, ако работи.

В парк Ямача се дава под наем парцел от 300 квадрата. 20-те процента за заведение означават по-скромна площ от 60 кв.м. И тук условията за зимния сезон са същите.

На 2 септември ще се проведе и поредният опит за отдаване под наем на парк „Илинден“. Общината опитва да му намери наемател още от миналата година. Търгът за парка започва с първоначална наемна цена 210 лева на месец. Наемателят обаче трябва да поеме доста задължения – поставяне на 10 нови пейки, 8 нови кошчета за отпадъци, трябва да демонтира старите катерушки и да изгради изцяло нова детска площадка.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини