От х:

Днес в x:

Младежи се забавляват на "Лебеда" в Деня на младежта

Младите хора от Хасково си спретнаха забавления на открито в Международния ден на младежта. Те се събраха в комплекс „Лебеда“ и взеха участие в различните надпревари, подготвени от организаторите Превантивно-информационнен център по наркотични вещества и Общинския младежки парламент.

Доброволецът от Ирландия Дани беше водач на мераклиите, които се включиха в неговата група по гимнастика. Осем плувци изпънаха мищци в надпреварата в басейна. Те се състезаваха в две групи от по 4 души. През това време на сянка под чадъра гимнастика на мозъчните си гънки пък правеха белотаджиите. Естествено, че на участниците в турнира по волейбол им се налложи да бъдат по-подвижни от тях. 

Най-малките, които се включиха в хепънинга 8-годишните Ива, Иван, Надя и София бяха привлечени край импровизирания творчески кът. Под наставленията на Десислава Ангелова от Младежкия парламент, бъдещите тийнейджъри нарисуваха обща картина в пъстри цветове и я нарекоха „Веселата гора“.

12 август е обявен за Международен ден на младежта, след като на 17 декември 1999г. Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта, състояла се в Лисабон на 8 - 12 август 1998г.


М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини