От х:

Днес в x:

ОбС Хасково претупа сесията и излезе във ваканция

По-малко от час продължи днешното редовно заседание на хасковския Общински съвет, на което без дебати бяха приети всичките 16 точки. С пълно единодушие бяха делегирани права на директорите на три училища да проведат търгове за отдаване под наем на помещения. При повечето от тях става дума за школските лавки. Наематели ще се търсят в ОУ“ Н. Вапцаров“, ОУ „Св. Ив. Рилски“ и СОУ „В. Левски“.

Без въпроси и коментари бе сменен и ликвидаторът на Общинския стоков пазар. Както писа миналата седмица Haskovo.net, досегашният Митко Рудев бе обвинен, че не предприел никакви действия по време на едногодишния си престой на поста, въпреки че е получавал заплата през това време. По-късно Рудев опроверга тези нападки, като обясни какво е правил през този период. На днешната сесия той бе заменен с д-р Кирилка Чолакова.

С друго решение бе увеличен съставът на общинската данъчна дирекция с 3 щата.

Трима пчелари пък бяха настанени на общински имоти при символичен наем от 8 лева на декар. Свобода Мирчева получава 1.47 дка, Христена Гаргова 3.5 дка, а Делчо Тонев – 14.2 дка. Срокът за ползване е 10 години.

С няколко решения бяха одобрени и подробни устройствени планове.

По последната точка – питания към кмета, от името на групата на ГЕРБ Сенна Радева отправи въпрос. Градоначалникът отсъстваше, но по правилник отговорът му може да бъде даден на следващата сесия. Радева попита колко пари са събрани от наем за земеделски земи в общината и каква част от тези средства са върнати на кметовете на населени места.

Цялата сесия продължи около час, след което общинските съветници, подобно на депутатите, излизат във ваканция до края на септември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини