От х:

Днес в x:

Ометоха шефа на РИОСВ-Хасково, уволнени са 23 директори

Инж. Димитър Илиев е уволнен след 23 години начело на РИОСВ-Хасково

Шефът на РИОСВ Хасково инж. Димитър Илиев е отстранен от поста си днес, научи Haskovo.net. Заповедта за освобождаването му е връчена преди минути в София. Мотивът е прост-по преценка на назначаващият орган - Министерството на околната среда и водите. Заедно с Илиев са отстранени директорите на всички 16 Екоинспекции в страната, началниците на 4-те басейнови дирекции и шефовете на 3-те национални парка. Пред сайта ни инж. Илиев коментира, че не смята да обжалва заповедта, но ще се яви на бъдещият конкурс, чиято дата предстои да бъде определена.

Слуховете за обезглавяването на местната екоинспекция, която администрира областите Хасково и Кърджали, вървяха от две седмици в структурата. Илиев бе един от най-дълго управлявалите директори на изнесени държавни структури. Той оглавява РИОСВ-Хасково от далечната 1992-ра година и досега оцеляваше на всички политически „метли“.

За негов наследник се спряга бившият директор на ОЦК Кърджали Славея Стоянова. Госпожата има необходимата квалификация-тя е Еколог по образование. Обаче влезе в публичното пространство покрай грандиозните протести на металурзите от Оловно-цинковия комбинат през миналата година. В Кърджали я считат за един от главните виновници за съсипването на комбината. Работниците бяха оставени месеци наред без заплати, а предприятието изпадна в тотален колапс. В момента ОЦК не работи. Любопитното е, че г-жа Стоянова бе главния критик на РИОСВ-Хасково, което не е чудно заради многобройните глоби, които Екоинспекцията налагаше на комбината. От РИОСВ също не са възхитени-“шефът на най-големия замърсител в региона става шеф на опазването на природата!“

Опитът ни да потвърдим с г-жа Стоянова новината, доведе до комични резултати. Славея Стоянова вдигна телефона, потвърди че е тя и изслуша представянето на репортера. Точно след въпроса обаче тя внезапно започна да не чува и след артистичното „ало ало“ изречено 7 пъти, затвори телефона. После така и не го вдигна отново.

Г.Христов

Госпожа Славея Стоянова "не чу" въпроса
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини