От х:

Днес в x:

Конкурс търси пътеписи за 150-годишнина от рождението на Алеко

Литературен конкурс издирва интересни пътеписи ала Алеко. Инициативата е на мултимедийното списание Public Republic, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки в Германия. Конкурсът е на тема „Где е земният рай?” ие посветен на 150 години от раждането на Алеко Константинов. Творбите ще се приемат до 15-ти септември тази година.

Литературната надпревара има за цел да припомни и – доколкото е възможно – да възроди духа на Алековото наблюдение, способността да обичаш природата и хората, но в същото време да бъдеш наблюдателен към проблемите и конфликтите в техния начин на живот, казва председателят на журито проф. Милена Кирова -литературен историк и критик.

Всеки може да участва в конкурса с един свой разказ като обект на писание могат да бъдат различни места в България и целия свят. Редовете изписани и с чувство за хумор, критична наблюдателност и себенаблюдателност, ще получават допълнителни симпатии. Според условията на конкурса пътеписите не трябва да надхвърлят обем от 1200 думи. Задължително условие е текстът да не е публикуван досега в печатно или интернет издание.

Автора на пътеписа, отличен с първа награда ще получи електронен четец. Втора награда — две нощувки със закуска и вечеря в петзвезден хотел в български курорт. Трета награда — електронни книги на Милена Кирова, Кристин Димитрова, Здравка Евтимова, Елин Рахнев и Керана Ангелова от издателство Public Republic Publishing.

Отличените на първите три места автори ще получат грамоти и ще бъдат издадени в електронна книга – юбилейно издание на Public Republic.

 

haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини