От х:

Днес в x:

Общинският бухал отлетя, връща се понеделник

Бухалът не беше в гнездото си

Символът на мъдростта отлетя от община Хасково за спешен ремонт. Металният бухал ще трябва да бъде закрепен за нова стойка, за да не опира във фасадата на общината, където бе поставен на 21-ви юни. Ремонтът се извършва от автора на скулптурата - Господин Тенев - Гуспата. Птицата е била свалена още вчера и вече е готова, но закрепването и ще стане в понеделник. 

Липсата и предизвика множество слухове, най-вече, че е открадната. За повечето минувачи и крадците бяха ясни – адаши на известен алкохол. Поне за това обаче, братята не били виновни. 

Припомняме, че символът на мъдростта, бухала, цъфна на фасадата на община Хасково на 21-ви юни. Той бе изработен по поръчка на хасковското кметство. Металната птица е с височина 70 сантиметра и е изработена от месингова ламарина. Авторът на пластиката е същият, който по личната заръка на кмета Георги Иванов изработи скулптурата на Баба Яга. За разлика от бухала, бабата си е все така кацнала на електрически стълб пред общината, с който се „сблъска“ на 25-ти май.

Г. Христов

Преди седмица.....
Месинговата скулптура е отнесена за поправка
Баба Яга обаче си е още там
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини