От х:

Днес в x:

Данъчните като "1001 стоки": Продават от очила до комбайн

НАП се превръща в магазин за всичко през месец юли. Тогава започва разпродажба на конфискувани стоки, а артикулите варират от очила с диоптър до ...комбайн. Част от активите са конфискувани от митничарите в Свиленград, но по-голямата част са иззети заради големи задължения на данъкоплатци към бюджета.

От днес започва огледа. Сред конфискуваните на ГКПП „Капитан Андреево“ стоки са спортни панталони, мъжки блузи и различни видове очила с диоптър. Всички са съвсем нови и са били предназначени за продан в България. В момента се съхраняват в митническо управление Свиленград, където до сряда могат да се правят огледи от желаещите да купуват. Самият търг ще се проведе на 3 юли в Пловдив.

Също за началото на следващия месец е насрочен търг на специализирана селскостопанска техника – комбайн с адаптери за царевица и пшеница, редосеялка, семечистачна машина и трактор. Машините се намират в пловдивското село Дълго поле и огледите им стартират тази сряда.

До края на месец юли ще се проведат още търг на магазин в София с площ почти 100 кв.метра, машини за шевната промишленост и няколко товарни автомобила. Като купувачи в продажбите могат да участват лица от цялата страна, стига да спазят сроковете за подаване на документи и да отговарят на условията, когато има такива.

Подробностите за всеки търг се публикуват в електронната страницата на НАП на интернет адрес www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

От приходната агенция напомнят, че до публична продажба на активи се стига, когато дадено задължено лице не може или отказва доброволно да погаси публичните си задължения. Освен обезпечаване на имущество, друг способ за събиране на просрочени данъци и осигуровки, е запорирането на банкова сметка. За да не се налага предприемането на подобни мерки, от НАП апелират да се търси своевременно съдействието на публичните изпълнители за съставяне на план за плащане на просрочените задължения.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини