От х:

Днес в x:

И в Хасково протестираме

Двайсетина протестираха на площад "Свобода" в петък вечер. Хората се бяха събрали без предварителна организация и без facebook. Носеха собственоръчно изписани плакати с крилатите думи на Апостола и знаменца трибагреници.

"Не сме от никоя партия, те и четирите не стават, затова сме тука. България да се управлява нормално!", казва един от протестиращите. Междувременно става ясно, че друга група се е събрала пред сградата на хасковското БСП. "Не сме се организирали по интернет, не сме, как беше, интернет лумпени. Нека сега от вас да научат, в събота от 18.30 на площад "Свобода", пак ще сме тук. Всеки ден ще идваме, докато е това правителство."

Драгомир Андонов и Драгомир Колев вдигат с усмивка плакатите, за да ги покажат на всеки преминаващ през площада. Май само една двойка жени подминава с наведен поглед. Повечето хора се усмихват в отговор, някои даже поспират, за да кажат едно "Подкрепяме ви". Няколко младежи се присъединяват към протестиращите. "Питат ме, аз пък от какво съм недоволен, осигурен съм, какво повече. Да завърша, да уча, да мога да започна работа. Искам да съм социален работник. Протестирам, че ни лъжат. Искам да имам бъдеще", казва един от младежите.

"За първи път излизам", казва Драгомир. "Страх ме е, че ни изкарват, каквито не сме" и вдига плаката, "Ето това е".

"Когато една несправедливост бъде подмината, това води до още несправедливости", цитират се нечии исторически думи. "Не можем да подминем това, което направи това правителство, тези четирите партии. Днес цял ден само извинения слушаме. Така не става, да си ходят. Утре в 18:30 на площада."

Да не ни изкарват, каквито не сме

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини