От х:

Днес в x:

Читатели: Срам! Кафене до Богородица е като лайно на площада

"Срам!“ Тази дума, изписана с над 70 запалени свещи, грейна през нощта на стълбичките до строящото се кафене на Ямача, непосредствено до монумента Света Богородица.

Снимки от акцията бяха изпратени на редакционната ни поща от група читатели, недоволни от безпринципното, според тях, посегателство над парковете в Хасково. Описват се като хасковлии, данъкоплатци и безпартийни, с гражданска позиция за това, което се случва около тях.

Реакцията им е част от поредицата гневни мнения, получени на редакционната ни поща след публикуване на информацията от 10-ти юни, че до Богородица се строи кафене. Последното писмо аргументира и нощната акция със свещите.

Име: *****

E-mail: *********

 

Град: Хасково 

Тема: HASKOVO

Съдържание: 

...Целим да покажем, че за нас е СРАМ да се застроява за пореден път част от парковите пространства на Хасково. Че през последните години в парковете на града се изляха стотици кубици бетон, за да се превърнат в основи на заведения. Според нас изграждането на кафене и магазин точно на това място е идиотско от архитектурна и градоустройствена гледна точка. Това е безобразна намеса в един естествен, логичен и завършен градски пейзаж. Нещо като лайно на площада.

Освен това е прецедент, който ще отвори пътя за още по-фрапиращи изстъпления в парк Ямача и въобще срещу градската среда на Хасково. Неудачните управленски решения конкретно за Ямача не са от вчера. Те започнаха с продажбата на Пионерския дом, с разпродаването на някои от помощните игрища западно от стадиона, за да се превърнат в парцели за новобогаташки къщи, и продължават с този бисер: "кафене и магазин"... Когато нещо не се прави както трябва, и когато виждаме, че то се прави умишлено, коментарът ни е само един: Това е СРАМ !

Haskovo.net публикува писмото в духа на дългогодишна вече традиция да предлага трибуна на всякакви мнения и теми за дебат, по важни за града и обществото ни въпроси. Нуждата от подобна трибуна е още по належаща, защото така наречените обществени обсъждания отдавна вече са станали проформа/ не само в Хасково/ дори когато касаят жизнено важни за бъдещото развитие на общността въпроси. Стига се дотам, че често пъти гражданствеността не знае какво точно се случва и ще се случи около и със тях, докато то не започне да става факт.

Г.Христов

Срам, написано със свещи до строящия се обект
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини