От х:

Днес в x:

20 разузнават Ямача, най-добрите на 13 и 18 години

Млад ориентировач напрегнато изучава картата на хълма

20 възпитаници на хасковският клуб по ориентиране „Клас 94” се впуснаха в разузнаване на хълм Ямача, въоръжени с компас и карта в ръка. Децата трябваше да покрият близо двукилометрово трасе по силно пресечен терен, да не се загубят и да посетят в строга последователност указаните по трасето контролни точки. Справиха се всички, но най-добре – Даяна Попова от ОУ „Христо Смирненски” и Живко Ангелов от ПМГ „Акад. Боян Петканчин”.

Младите ориентировачи са обучавани три месеца по програмата “Спорт за децата в свободното време” на Министерството на физическото възпитание младежта и спорта. Обучението ще прекъсне през лятната ваканция и ще продължи през новата учебна година до 15.11.2013 год. В него участват деца от три хасковски училища- ОУ „Христо Смиреннски”, ОУ „Иван Рилски” и ПМГ-Хасково. Първоначалната идея бе заниманията да се водят само с деца от 5 и 6 клас, но впоследствие „Компасите” решили да приемат всички, които искат да овладеят полезното изкуство на ориентирането.

Г.Христов

Други предпочетоха да получат ценни напътствия от председателят на "Компас 94" Тодор Стратиев
Участваха деца от две възрастови групи-11-14 г и 15-18 г
Най-чевръстите бързо разчетоха картата и хукнаха по трасето
Контролна точка
Друга контролна точка
На финала с усмивка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Us
    User
    1 -2
    23:42, 8 юни 2013
    Към господин Стратиев.
    "... По важно е децата да спортуват сред природата и да бъдат здрави и умни!!! ...."
    На едната снимка едното момиче е с "ДЖИНСИ" мислите ли че това е нормално ?
    Според мен програмата е за деца от 2 до 4 клас, от там тръгва спорта, там се запалва огънчето на спорта. Незнам как са се справили в другите клубове по ориентиране, но ВИЕ не се направили нищо повече освен да направите приход-разход.
  • 2
    Но
    нов гост
    6 0
    10:06, 9 юни 2013
    Като ученик се занимавах с този спорт.Тогава в БТС Хасково се организираха много такива мероприятия.Това е един много прекрасен спорт.Чест прави на г-н Стратиев,че още поддържа това начинание в Града ни.За което му благодаря и да успее да го възроди.









  • 3
    Но
    нов гост
    4 0
    10:33, 9 юни 2013
    До User:Това е спрорт за хора с интелект,спрорт който те зарежда с много енергия,а това дали си с джинси или си със скъп екип е без значение.Ние когато спортувах ме нямаше такива ексри,но въпреки всичко го правех ме и то за удоволствие.Беше прекрастно време за което сегашното поколение само може да мечтае.
Последни новини