От х:

Днес в x:

Боклукът превзе хасковските села навръх Великден

Преливащ контейнер в с. Орлово

Контейнерите за боклук в хасковските села не са изпразвани от почистващата фирма повече от седмица. Навръх Великден повечето от съдовете преливат, около тях е пълно с боклуци, а в следобедните часове разпръскват смрад наоколо. За това сигнализираха читатели на Haskovo.net в днешния празничен ден.

Репортерска проверка установи, че това действително е така. В село Орлово препълненият контейнер се намира на 8 метра от масата в двора на Паньо Панчев. По неговите думи следобед оттам се носи непоносима смрад. Това ще вгорчи днешната празнична трапеза.

Според Панчев положението е подобно и в повечето села на общината, при които минал вчера – Големанци, Мандра, Манастир, Книжовник, Корен, Криво поле. Той се обадил на кмета на Орлово, но селският управник бил скептичен, че някой от почистващата фирма „Титан” ще му вдигне телефона през празничните дни.

Опасенията му се оказаха съвсем основателни. Нито на посочения телефон за връзка с „Титан” АС, нито на мобилния телефон на шефовете отговаряше някой. На дежурния телефон в община Хасково служителят обясни, че при тях не е подаван сигнал за такъв проблем. Той бе сигурен, че колите на „Титан” в града извозват боклука, но не знаеше за проблем в селата. „Ще позвъним на кметовете да ги питаме и ако действително има такъв проблем, ще вземем мерки”, увери служителят.

Haskovo.net възнамерява да продължи темата след края на почивните дни и да поиска обяснение от „Титан” за вмирисаните навръх Великден села.

Тодор Кръшков

И в с. Войводово
Паньо Панчев в двора си. Миризмата предиобед се усеща по-леко, но следобед смрадта е ужасна, казва той
Смрадта идва оттук, на 8 метра от великденската трапеза
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Стършел_1367839472
    2 0
    14:23, 6 май 2013
    На снимката с препълнения контейнер в село Орлово ясно се вижда, че отпадъците са от близкия хранителен магазин (на Арменката). Не е редно да ползва съда, който е за битови отпадъци!
  • 2
    Ра
    разказвача
    6 -1
    15:19, 6 май 2013
    ей малоумници и във фирма титан работят хора като вас и те искат да си почиват или те не са хора според вас толкова сте прости че чак вървите към слабоумни оставете ги намира вмирисани пумиари такива искате само вие да сте на маса а за работата която никой не иска да я върши търсите и МАХНА....
Последни новини