От х:

Днес в x:

Заловиха кърджалийска ало-банда, след измама в Ивайловград

Кърджалийска връзка имаше и при заловеният този месец хасковски измамник

Двама телефонни измамници от кърджалийско бяха задържани, след като измамили 93-годишна жена от Ивайловград с 850 лв. Бандата била отговорна и за още поне две измами извършени в кърджалийска област, при които ужилените се простили с 5500 лв. Опитът им да действат в хасковско обаче ударил на камък и то за далеч по-малка сума. 

В събота вечерта измамниците за малко не докарали удар на 93-годишна баба след като и съобщили, че внукът и убил дете в катастрофа. За отърването му от закона трябвали 10 хиляди лева. Стреснатата старица успяла да събера само скътаните от пенсиите 850 лв, които предала пред дома си на ул. "Ангел Кънчев" на непознат мъж. На фона на поисканите и 10 бона лева обаче бабата се усъмнила, че крадците се задоволили с толкова малко и с помощта на своя съседка сигнализирала в местното РПУ. 

Веднага е сформирана оперативна група. Изпратили били предупреждения в пограничния район за лицата и автомобила, с който пътуват измамниците. С помощта на гранични полицаи, криминалистите задържат Р.Р./27г/ от чернооченското село Свободиново и 25-годишния С.С. от кърджалийското село Зелениково. В тях са открити парите на потърпевшата и с протокл за иззети. Образувано е досъдебно производство. 

Измама за 3000 лева предотвратиха димитровградските полицаи. В петък вечерта 73-годишен мъж от града е получил обаждане от мъжки глас, който му съобщил, че сина му е извършил ПТП в Русия, при което е настъпила смърт. Парите трябвало да се предадат в 19 часа пред жилището на възрастния мъж на улица „Цар Симеон”. Поради многобройните полицейски предупреждения обаче старецът не се хванал на схемата и заедно със своя близка сигнализирали в полицията, с чиято помощ възрастният мъж успял да се спаси от измамниците.

За жалост обаче друг 78-годишен димитровградчанин е изгорял със същата сума по същата схема. Само че този път виновния му внук бил и тежко пострадал в катастрофата и се нуждаел от спешна операция. Дядото събрал парите и ги предал на непозната жена пред дома си на улица „Гео Милев” в Димитровград. Няколко часа по-късно сигнализирал за измамата в полицейското управление. Работата по случая продължава.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини