От х:

Днес в x:

Сигнали: Бездомна глутница по „Дунав“, домашно „магаре“ на детска площадка

Кучета из детските площадки на Ямача

Истинска нетърпимост към четириногите хасковлии демонстрираха съгражданите ни още с първите топли дни на пролетта. Редакцията на Haskovo.net е буквално бомбардирана със сигнали за тръгнали на разходка кучета-със или без стопани. Показателно за предубеждението на читателите ни към кучетата е, че сигналите не са за реален проблем, а за възможността да възникне такъв. При това хората го очакват както от бездомниците, така и от кучетата със стопани. Доколко наистина има такава опасност, следва да проверят контролните органи. Ние публикуваме два от най-симптоматичните сигнала, дошли на електронната ни поща.

Първият касае намиращите се в непосредствено съседство детски площадки на Ямача и зоната за разходка на домашни любимци. Че е възможно взаимно навлизане в териториите Haskovo.net предупреди още с установяването на местата за разхождане на домашни кучета и по-специално - за това около стадиона. За това какво може да се случи, предупреждава Радо, който изпраща и видеоклип. Поради лошото му качество, публикуваме само един стоп кадър.

E-mail: ******* 

Град: Хасково 

Тема: Кучетата в парка

Съдържание:

Поредния ден, в който излизам на разходка в парка зад Богородица и разбирам, че в тази държава нищо не е както трябва. За пореден път разбирам как правилата не се спазват, но как като няма кой да ги контролира. Там системно хората разхождат кучетата си напълно необезпокоявани на места, които са забранени. Но седейки на около 10 метра от детската площадка (която беше пълна с малки деца) покрай мен мина куче с размерите на малко магаре. Нищо, че в парка има обособени места за това. Изпращам ви кратък клип. Надявам се да уведомите съответните органи, тъй като не знам къде и на кога трябва да се алармира за съответния проблем, защото това се случва системно.

За читателката ни с ник Тони, проблема си остават бездомните кучета и инкубаторът, в който се е превърнал бившия щаб на дивизията на бул. Дунав. 

E-mail: ******** 

Град: Хасково 

Тема: бездомни кучета 

Съдържание: 

Пиша за втори път до Haskovonet, но явно и вие както всички в този град не обръщате внимание. Живея на бул Раковски 30 до бившия щаб на девизията. В двора на бившата казарма се развъждат бездомни кучета, които са повече от 10. сутрин е кошмар да вървиш по булеварда , защото се движат на глутница.Кога някои ще обърне внимание, когато прочетем за поредния нахапан ли!!!!! Защо никои не се интересува от проблема!!!

Haskovo.net адмирира активността на читателите ни и изразената им гражданска позиция, на която винаги ще даваме думата. Останалото имат контролните органи, които са оторизирани за решаването на проблемите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини