От х:

Днес в x:

Делян Добрев: 33 договора за 18 млн. лв. по “Конкурентноспособност” са в хасковска област за 4 години

“През последните четири години в хасковска област по програма “Конкурентноспособност “ са сключени 33 договора с 28 фирми на обща стойност над 18 милиона лева”, това каза при посещението си в хасковска фирма за производство на съоръжения за детски площадки водачът на листата на ГЕРБ в региона Делян Добрев.

"За следващия програмен период са предвидени 3 милиарда лева за малкия и среден бизнес по “Конкурентноспособност", за да могат тези предприятия да се развиват. Тази компания е хубав пример как по оперативната програма Държавата е успяла да помогне стоките, които произвежда да са конкурентноспособни на международните пазари", каза Добрев и подчерта, че в следващ мандат на ГЕРБ правителството ще направи всичко възможно, за да засили подкрепата си за бизнеса. Той припомни, че е предвидено доразвиване на функционалностите на електронната информационна система за управление и наблюдение на проектите (ИСУН). Това ще подобри, олекоти и улесни процеса по кандидатстване и реализиране на проектите и ще повиши прозрачността и контрола от страна на гражданското общество.

Същата фирма има и втори спечелен проект, оборудването по който ще пристигне в края на май. "В нормален човешки живот това трудно се постига, аз от 10 години планирам такава инвестиция и я постигнах сега с помощ от Държавата и оперативната програма. Това е реална помощ, гарантираща работни места", каза собственикът на фирмата Драгомир Андонов. Той добави че през последните години вече има реални възможности за развитие на високотехнологичен бизнес .

"Държавата няма как да осигури обещаваните от други партии работни места. Те вероятно са за чиновници, които ще се издържат от данъците на бизнеса и всеки един от нас. Ние гарантираме подкрепа на бизнеса, който разкрива реални работни места", каза на среща с работниците във фирмата Делян Добрев. Той припомни, че при предишното правителство на тройната коалиция дори бе спряно финансирането по редица европейски програми заради скандали от типа "Братко и батко".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини