От х:

Днес в x:

Нелегалните таксита: Само „пасати“ и возят Хасково-Димитровград

Нелегалните таксита обират хората от автобусните спирки

Нелегално такси Фолксваген Пасат е било закопчано от съвместна хайка на ДАИ-Хасково и полицията през почивните дни. В мрежата на контролните органи е попаднал 44-годишен димитровградчанин, който извършвал нерегламентиран превоз на пътници срещу заплащане на цената на автобусния билет по маршрута Хасково-Димитровград. Нерегламентираната таксиметрова дейност е била установена при проверка на място и с пътници в колата. Вероятно някой от тях е свидетелствал, че се е возил срещу заплащане, защото друг начин да се докаже нерегламентирана таксиметрова дейност няма. Колите не са боядисани в характерното жълто, нямат касови апарати и другите отличителни белези на такси. Обират хора от спирките и според клиенти, са доста по-редовни/и бързи/ от автобусите.

Любопитното е , че единственият друг случай на закопчано нелегално такси, на който бе дадена гласност през 2013-та година, е от 11-ти февруари. Тогава бе закопчан друг шофьор по линията Хасково-Димитровград, на почти същата възраст и отново каращ Пасат. Разликата в съобщението бе, че февруарското такси е на хасковлия. „Абсурд да са едни и същи, по закон се свалят от движение за поне 6 месеца, коментира шефът на ДАИ Хасково Антон Ставрев. Той обеща обаче да провери случая, както и да направи справка, дали има и други освен „пасати“ които возят нелегално по пътищата на региона.

Вчерашният нарушител е награден с акт чл.6 ал.1 от закона за автомобилните превози. Автомобилът е спрян от движение, чрез отнемане на предна регистрационна табела и е отведен за домуване на охраняем паркинг в Димитровград.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини