От х:

Днес в x:

Стефан Димитров: Д-р Стойков няма подходяща програма за управление на болницата

Шефът на ОбС е на мнение, че в предложената програма за управление на д-р Стойко има множество неясноти и непълноти

Непълноти и пропуски в програмата, предлагана от спечелилия конкурса за шеф на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Стойков, открил шефът на ОбС-Димитровград. Мнението си по темата, Стефан Димитров изрази днес на нарочна среща с журналисти. Така той отговори задочно на пресконференцията, дадена вчера от кмета Иво Димов във връзка с конкурса за управител на здравното заведение.

Димитров смята, че д-р Стойков не е представил в програмата си достоверен анализ на медицинската дейност и показателите на болницата. Липсва такъв и по отношение на клиничните пътеки, както и структура на разходите на МБАЛ.

Кандидатът, спечелил надпреварата не е снабден и с актуална информация за краткосрочните задължения на  дружеството, смята бившият кмет.

Димитров смята, че е иновативно предложението на д-р Стойков в Димитровград да бъде създадено Спешно отделение, но пък посочи, че това не може да стане заради липсата на изисквания като съдебна медицина и отделение по хематология.

Шефът на ОбС не вижда какви са плановете за развитие на болницата на близкият до болница "Токуда" лекар. По негово мнение кандидатът не разполага и с погасителен план на задълженията към доставчици. Обобщи, че програмата на Хрситиян Стойков е пожелателна, а не предлага конкетни мерки.

Стефан Димитров нарече д-р Стойков кандидат на ГЕРБ и изрази опасения, че той е започнал работа в "Токуда", за да натрупа опит заради участието си в конкурса в Димитровград.

Председателят на местния парламент упрекна и колегите си съветници от БСП, че не вземат позиция по казуса с местното лечебно заведение. Според него, съветниците от ПП Лидер пък, "не искат да скърштат хатъра на кмета". Упреци получи и кметът Димов, че като депутат не е направил нищо за увеличение бюджета на местното здравно заведение, а напротив- той бил орязан с милион от Здравната каса.

По думите на Димитров, губещи отделения в МБАЛ са Очно и Рентеново, тъй като имат повече разходи, отколкото приходи. Случайно или не, те се управляват от съветникът от ГЕРБ Вълчо Митрушев и съпругата му, посочи той.

По отношение на отказа да бъде включена в дневния ред точката за резултата от конкурса, Димитров поясни, че преди това докладната трябва да бъде обсъдена в съответните комисии.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини