От х:

Днес в x:

Държавата съди общината за изгорял имот

Докато папките се мотаят по съдилищата, къщата на "Враня" 8а изгоря

Държавата, в лицето на министерството на регионалното развитие, съди община Хасково за къщата на ул. „Враня“ 8а, която изгоря през нощта срещу 8 ноември 2012 година. Държавата претендира, че сградата е собственост на министерството на отбраната, незаконно е била актувана от общината като нейна, а впоследствие продадена на частно лице – Димо Димов от Хасково, който пък дни след това я ипотекира и тегли заем от банка.

Днешното дело е гражданско, едно от трите, които се водят за този имот. Първото дело е административно. Хасковският административен съд отмени заповедта на шефа на Кадастъра в Хасково, който през 2011 година вписва имота като частна общинска собственост. Кметът е обжалвал това решение пред Върховния административен съд. На 17 януари 2013-а обаче върховните магистрати потвърждават решението на хасковските съдии. Така на практика военните си връщат имота.

Освен гражданското и административното дело, се води и следствие срещу длъжностни лица, които са участвали в актуването на имота като общински. То още е в досъдебна фаза.

Днешното заседание по гражданското дело бе отложено за 20 май поради назначаването на експертиза.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини