От х:

Днес в x:

Мария Капон: Хасково е пример за феодално управление

„Хасково е пример за феодализъм в управлението. Това се вижда много ясно навсякъде, където се управлява няколко мандата”. Това заяви днес в Хасково лидерът на Единната народна партия (ЕНП) Мария Капон. Тя бе в областния град за съставяне на депутатска листа за изборите на 12 май. В хасковския многомандатен район партията й ще има кандидати, но имената им ще станат ясни следващата седмица. Принципът обаче бил водачи на листите да са местни хора. Самата Капон, въпреки че е лидер на ЕНП, няма да се яви в София, а ще води листата в Пловдив.

„Затова ние в ЕНП сме въвели ясни правила – не повече от два мандата на един пост. След тях човек се оттегля на почивка, или пък на друга позиция, а след това, ако е много добър, отново може да се върне на стария си пост. Това важи за всички ръководни позиции в партията”, обясни Капон.

Според нея оставането на ръководна позиция повече от два мандата е вредно и за партията или организацията, и за самия човек. Това води до феодален, едноличен стил на управление, независимо дали става въпрос за партийна, държавна структура или за община. И това трябва да накара гражданите да въстанат.

Затова слоганът на партията за тези избори е „Време е за смелост”, допълни Мария Капон. Тя резюмира основната икономическа платформа на партията си – не хазартна, а интелигентна икономика. „За нас икономически ръст от 0.5 - 1 процент всъщност означава устойчива бедност. България се нуждае от скокообразно развитие. Затова сме озаглавили икономическата си платформа „Визия 15”. Това означава за 15 години България да е сред 15-те водещи икономики в света. Това означава ръст от 7-8 процента в продължение на 7-8 години. Турция, Бразилия, Китай, намериха своята формула, време е България също да открие своята рецепта за успех”, допълни Капон. „Няма невъзможни неща. Давам пример с Израел – успяха да превърнат пустинята в рай, докато ние направихме обратното – превърнахме рая в пустиня. Забелязвам, че все повече млади хора вече разбират, че трябва да се занимават с политика, ако не искат политиката да се занимава с тях”, каза още Капон.

Цялото интервю с Мария Капон можете да видите в новините на телевизия Аида в понеделник.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини